fbpx Skip to content

21η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Posted in Ανακοινώσεις

Σημαντικά θέματα συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου κερατσινίου-δραπετσώνας στις 27 Νοεμβρίου 2019 και μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η λήψη απόφασης για τον καθορισμό τον ανταποδοτικών τελών για το 2020.

Τα ανταποδοτικά τέλη αυξάνονται σε ποσοστό 20% και η πρόταση της διοίκησης είναι η αύξηση αυτή να επιβληθεί σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων.

Ασφαλώς και είναι ορθό να γίνει αύξηση σε επιχειρήσεις που προκαλούν ιδιαίτερη επιβάρυνση για τις υπηρεσίες του δήμου, αλλά δεν μπορεί η επιβάρυνση αυτή να γίνεται και σε  μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην πόλη, όπως συνεργεία και μηχανουργεία, βενζινάδικα και οίκους φιλοξενίας υπερηλίκων.

Επίσης, ο δήμαρχος ζητά τη λήψη Δανείου ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ περίπου από το Ταμείο Παρακαταθηκών με σκοπό να γίνει αναχρηματοδότηση προηγούμενων δανείων.  Είναι βέβαια άξιο απορίας για ποιον λόγο να ζητά ο Δήμος  δάνειο, εφόσον σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του δημάρχου,  έχει αποθεματικά και βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση.

Προφανώς, ο Δήμαρχος αποκρύπτει την αλήθεια, διότι είναι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες οι ενέργειες που υποδηλώνουν πως πλέον τα οικονομικά του δήμου βρίσκονται σε δεινή κατάσταση.

Μάλιστα στα θέματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργολάβοι ζητάνε παράταση στις εργασίες για διάφορα έργα που είναι σε εξέλιξη και έχουν καθυστερήσεις, επειδή διέκοψαν  τις εργασίες λόγω μην πληρωμής εκ μέρους του δήμου των τιμολογίων τους.

Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, τη λήψη δανείων και τις συνεχόμενες παρατάσεις των έργων, πως ήδη ο Δήμος έχει μπει σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, που οφείλεται αποκλειστικά στις λανθασμένες επιλογές της Διοίκησης και  του Δημάρχου και στην αλόγιστη κατασπατάληση των αποθεματικών που βρήκε.

Στα πλαίσια της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας που πραγματοποιήθηκε στις 26-11-2019, καταθέσαμε τις προτάσεις μας για το Τεχνικό Πρόγραμμα που πρόκειται να συνταχθεί προς ψήφιση για το έτος 2020, και ζητήσαμε να ενταχθούν στον σχεδιασμό του Δήμου, έργα που ο προγραμματισμός και η υλοποίηση τους θα αναδείξουν την ιστορική ταυτότητα της πόλης, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και χρειάζονται άμεση παρέμβαση και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.

Προτεινόμενα έργα τεχνικού προγράμματος 2020 ΚΟΙΝΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

● Πρόγραμμα Δεντροφύτευσης κοινόχρηστων χώρων Δήμου με αύξηση του πρασίνου με δέντρα.
Χρηματοδότηση του έργου από πράσινο ταμείο ανάπτυξης και πρόγραμμα Φιλόδημος.

● Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων με

  • Προσθήκη θερμομονωτικού κελύφους,
  • αντικατάσταση τζαμιών και αλουμινίων με νέας τεχνολογίας για εξοικονόμηση ενέργειας.
    Χρηματοδότηση από πρόγραμμα Φιλόδημος και πράσινο ταμείο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

● κατασκευή παιδικού σταθμού στον Άγιο Μηνά.
● δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στη ΝΑΦΘΑ.
● ίδρυση Ναυτικού Μουσείου στη ΝΑΦΘΑ.
● ανάπλαση προσφυγικών περιοχή ταμπουριών και Αγίου Παντελεήμονα και δημιουργία Μουσείου Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού.
● Κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Λαού.
● Ανάπλαση Πλατείας Νίκης και κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

● Κατεδάφιση προσφυγικών πολυκατοικιών που έχουν πληγεί από
το σεισμό του 1999 .
● Ανάπλαση Πλατείας στη συμβολή των οδών Χατζοπούλου και Αναλήψεως
● Ανάπλαση Πλατείας Βάρναλη στη Δραπετσώνα.
● Διαπλάτυνση πεζοδρομίων στην οδό Αγίου Παντελεήμονος και ανάπλαση εμπορικού κέντρου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΛΙΝΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ