fbpx Skip to content

Σοβαρές αποκαλύψεις για την οικονομική κατάσταση του Δήμου

Posted in Διάφορα

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ» με επικεφαλής τον διακεκριμένο δικηγόρο Παναγιώτη Διαλινάκη ήρθε να κάνει τη Διαφορά στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Να εμπνεύσει και να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, να δώσει όραμα και ελπίδα σε μια εξουθενωμένη οικονομικά και ταλαιπωρημένη πολιτικά κοινωνία. Ο Παναγιώτης Διαλινάκης ξέρει από πρώτο χέρι τις ανάγκες του Δήμου καθώς από 1990 ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Στο άρθρο του που  δημοσιεύει σήμερα η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ κάνει αποκαλύψεις που θα συζητηθούν για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και ξεσκεπάζει «πρακτικές» του παρελθόντος, δίνοντας παράλληλα το δικό του πολιτικό στίγμα, για τη μεγάλη αλλαγή που επιθυμεί στο Δήμο.

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη συζήτηση και ανησυχία θα τολμούσα να πω, για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, καθώς είδαν το φως της δημοσιότητας τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου, από τα οποία προέκυψε πως από τα 17.000.000 ευρώ περίπου που υπήρχαν στο ταμείο του Δήμου, όταν ανέλαβε Δήμαρχος ο κ. Βρεττάκος, μαζί με τα χρήματα που προήλθαν από την COSCO ως αποτέλεσμα της διεκδίκησης που ξεκίνησε από τον Κώστα Χρονόπουλο, όταν ήταν Δήμαρχος της Δραπετσώνας , στο τέλος του 2018 στο ταμείο του Δήμου υπήρχαν μόλις 6.600.000 ευρώ περίπου. Μειώθηκαν δηλαδή τα αποθεματικά σε τέσσερα χρόνια κατά 10.500.000 ευρώ! Ο ρυθμός με τον οποίο έγινε η μείωση των αποθεματικών είναι ξεκάθαρο πως καταδεικνύει έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου αναπλήρωσης των εσόδων και ελέγχου των δαπανών. Αυτό είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, που ξοδεύει τα χρήματα που βρήκε έτοιμα, σε δράσεις που δεν έχουν καμία ανταποδοτικότητα , ούτε επενδυτική υπεραξία, ούτε μακροπρόθεσμα ούτε βραχυπρόθεσμα. Χωρίς εξωστρέφεια και άντληση κεφαλαίων από άλλες πηγές χρηματοδότησης και αξιοποίηση επενδυτικών εργαλείων και κοινοτικών κονδυλίων.

Αυτό που και κάποιος πρωτοετής φοιτητής οικονομικής σχολής θα μπορούσε να καταλάβει, πως με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται ο Δήμος σε οικονομική κατάρρευση, η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να το κατανοήσει , γιατί κινείται με επιφανειακή προσέγγιση, χωρίς οικονομικό πλάνο και σχεδιασμό , με γνώμονα την προσωρινή επιδοκιμασία , χωρίς ενδιαφέρον για το αύριο της πόλης. Και επειδή θα μας κατηγορήσει η δημοτική αρχή πως δήθεν κινδυνολογούμε και κινούμαστε από στείρα αντιπολιτευτική τακτική σε βάρος της και μάλιστα παραμονές των εκλογών , όπως αρέσκεται να λέει, τότε θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που στις 27-2-2019 προχώρησε σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου και όχι για τίποτα μικροποσά και μικροδιορθώσεις, αλλά γιατί πήρε χρήματα από τη μισθοδοσία των μονίμων υπαλλήλων για προεκλογικά ρουσφέτια !!!!!

ΚΑΙ για να ενημερώσουμε τους δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, η Δημοτική Αρχή με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού αφαίρεσε περίπου 1.000.000 ευρώ από την τακτική μισθοδοσία των υπαλλήλων και το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό αυτό , και για την ακρίβεια 426.000 ευρώ, τα μετέφερε για να πληρώσει τους μισθούς εκτάκτων υπαλλήλων, δηλαδή σε προσλήψεις που σκοπεύει να κάνει και να καλύψει θέσεις εκτάκτων και όλα αυτά βέβαια παραμονές των εκλογών !!!! Τυχαίο ;;;

Το ρουσφέτι σε όλο του το μεγαλείο !!!!! Βέβαια με την απόφαση αυτή που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά δεν αρκείται μόνο σε αυτή την μεταφορά χρημάτων, αλλά επειδή τα χρήματα στερεύουν και θέλει να δείξει ο κ. Δήμαρχος πως κάνει έργα για την πόλη, σημαντικό μέρος πηγαίνει σε διάφορα μικροέργα που εκτελεί ή σκοπεύει να εκτελέσει μέχρι τις εκλογές. Με αυτές τις τακτικές και εφ’ όσον συνεχιστεί η δημοσιονομική κατρακύλα, θα ζήσουμε πάλι καταστάσεις παλαιότερων ετών που ο Δήμος δεν είχε χρήματα να πληρώσει ούτε την μισθοδοσία, ενώ έκανε περικοπές στα πάντα, εξ αιτίας των λανθασμένων επιλογών.

Στο βωμό της επανεκλογής ο κ. Βρεττάκος θυσιάσει τα πάντα !!!! Μεταφέρει το πρόβλημα στην επόμενη μέρα και στην επόμενη Δημοτική Αρχή και μέχρι τότε … βλέπουμε. Είναι άξιο απορίας που θα βρεθούν τα χρήματα για να επιστρέψουν στην μισθοδοσία των υπαλλήλων και πως θα καλύψει το κενό που δημιουργείται. Ένα είναι πλέον σίγουρο πως αυτό που άρχισε να διαφαίνεται για την κακή πορεία των οικονομικών του Δήμου και οι φωνές ανησυχίας για την δημοσιονομική κατάσταση, με τέτοιες πράξεις και επιλογές επιβεβαιώνονται. Είναι αναγκαία η αλλαγή οικονομικής πολιτικής και διαχείρισης πριν είναι αργά και οφείλει η Δημοτική Αρχή να σταματήσει κάθε ενέργεια που θα θέσει σε περαιτέρω κίνδυνο τη βιωσιμότητα του Δήμου και προ πάντων να μην προβεί σε προεκλογικά «ρουσφέτια».

Η Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών, της οποίας είμαι επικεφαλής είναι η δύναμη ευθύνης. Είναι η δύναμη προοπτικής που έχει στόχο την οικονομική εξυγίανση του Δήμου και τη διαχείριση με σύγχρονη αναπτυξιακή προοπτική, χωρίς κατασπατάληση των αποθεματικών, με την εισροή πόρων από νέες πηγές και την επιλογή εκτέλεσης έργων και υπηρεσιών με πολλαπλασιαστικό όφελος και υπεραξία σε κάθε επένδυση προς όφελος της πόλης και των δημοτών, που θα αποφέρουν την δημιουργία πλεονασμάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερή χρηματοδότηση των δομών του Δήμου και η ανάπτυξη νέων κοινωνικών δράσεων. Για να μπορεί να υπάρχει βιωσιμότητα και μέλλον και όχι μόνο παρόν.